TV и спорт За вашата резервация Музиката в заведението Любимабата музика на шефа Към началото Контакти
НАШ АДРЕС БАР В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ
Работно време

За нас

    CROSS POINT работи от 01.09.2005 г. и досега е запазил облика си на обичан и популярен клуб в центъра на София.
По някакъв си свой си начин ефирът и характерът му са повлияни от духа на 60те и 70те години на ХХ век.
Разчитаме на свободното общуване и възможностите за забавления (тенис на маса, дартс, джага, шах, табла и други игри), на доброто ви настроение и на ниските ни цени !
(наливна бира 500мл. от 2,20 лв., бутилирана 500мл. от 2,40 лв., клуб сандвич 350гр. – 3,90 лв.) вижте цялото ни меню
    Сервитьорките са сърдечни и словоохотливи, но обикновено знаят кога да замълчат. Могат да бъдат и забавни, и да провокират оживление и смях в залата.
Титулярните бармани работят в CROSS POINT от 6-7 години. Чудим се какво ли още ги задържа тук. Търпеливи са и не досаждат. При добро желание са комуникативни, особено ако ги почерпите.

    Разполагме със 70 места, 20 от които са на бара и на плотове. През лятото са с 10-15 по-малко, заради наличието на тенис маса. Изкарваме и 3-4 маси под тентата, на тротоара.


Почти нищо не липсва на интериор, освен един плакат на AC/DC и едно знаме на "Ливърпул", подарени на редовни клиенти за особени заслуги.


На стената до входната врата се мъдри нашият девиз: „Кръчмата е творческа надпарламентарна институция... и място за пиене.“
Ако искате непременно да ви забележат, седнете на бара, сам или с компания. Ако сте с любимата и търсите усамотение, покрийте се на двойна маса някъде по ъглите.
Ако изпитвате остра нужда от глъч и аплодисменти, мястото ви е в сепарето при джагата и дартса. Придвижването из салона е свободно, както и разместването на маси за ваше улеснение.

 

Имаме си редовни, полуредовни, сезонни и нови клиенти. Значителна част от редовните се забавляват при нас, или както те казват „у дома“, вече 6-7 години. Други, за съжаление, бяха прокудени от Забраната за пушене на закрити места, трети се изпожениха,  а тези, които се разведоха, щастливо или нещастно, отново са тук. Новите обикновено стават постоянни, дори и някои от по-придирчивите. Мнозина от сезонните учат или работят в чужбина, но когато са на родна земя, не пропускат шанса да разпуснат „у дома“, в CROSS POINT.
Ето и още мили отзиви за нас:
„Всеки път, когато се прибирам, CROSS-ът ми се струва като мираж. Евала!“
„Бирата тук е най-вкусната. Ние обичаме CROSS POINT!“
„Животът е низ от КРОС-ове, всеки от които води до следващия CROSS…!“

    Тук намират убежище специалисти по водката от IT. сектора, музиканти, студенти, млади, но талантливи в свалките актьори и художници, колеги от бранша, спортуващи на масата, „простосмъртни“ научни работници и служители. Разпознаваме и десетина анонимни въздържатели. Мераклиите са повече. Рядко се мяркат баровци. Обичайната възрастова рамка на посетителите е от 20 до 45 години. Засега преобладават по-младите.
От време на време студенти от близките Вузове се засичат със своите преподаватели и взаимно се дебнат кой пие повече. Ние знаем, но си траем.
Завъртат се и неколцина чужденци, най-често забавни британци. Обикновено се кефят тук заедно с нас.